Суровo правосъдие или заслужено наказание? Баща убива изнасилвача на дъщеря си и е осъден на 40 години затвор

0
1729

Джулиян Мейнор била само на 11 години, когато Реймънд Ърл Брукс започнал да злоупотребява с нея. Реймънд бил баща на майката на Джулиян (и нейн дядо) и много често бил близо до момичето.

Когато започнало сексуалното малтретиране, Реймънд убеждавал Джулиан, че това, което прави е съвсем нормално и че тя е специална. За щастие, момичето събрало сила и разказало на родителите си всичко, след което те съобщили в полицията.

Реймънд през 2002 г. признал, че злоупотребявал с Джулиян, но съдията тогава взел скандално решение и го осъдил на 5 години затвор. Заради добро поведение Реймънд Уил е освободен предсрочно след две години и три месеца. Платил глоба и продължил с живота си, като регистриран сексуален престъпник.

След излизането от затвора Реймънд се заселил в Алабама и в същия град, в който живеела Джулиян, пише британския Мирър. След още 13 години, когато Джулия вече била 24 години и майка на 3 деца, тя все още не можела да забрави травмите от детството. Те повлияли и на брака й, била в депресия и без воля за живот.

Бащата на Джулиян, Джей Мейнор (43) всеки ден гледал как дъщеря му се депресирала и не могъл да понесе това. По време на един обяд между бащата и дъщерята, Джулиян в изблик на ярост заявила, че би искала да е мъртва. Това е капката, която преляла чашата в очите на баща й.

Джей се качил в колата си, карал към дома си, взел пистолета и продължил към дома на Реймънд. Когато стигнал до къщата му, Реймънд седял на стълбите. Джей паркирал и без да каже и дума извадил пистолета и изстрелял два куршума в гърдите на Реймънд, който паднал мъртъв.

Полицията дошла на място и обявила убийство първа степен и Джей бил незабавно арестуван.

Когато обществеността научила тази история, се е стигнало до разделение в мненията: Да, Джей е хладнокръвен убиец или нещастен баща, който не можел вече да се грижи за дъщеря си?

Адвокати обясняват, че Джей може да получи далеч по-малко наказание, ако Джулиян свидетелства за всички ужаси, които преживяла, но бащата не искал повече да травмира дъщеря си и отказал тя да свидетелства.

Договорил се с прокуратурата и му е дадена присъда от 40 години.

– Моят баща направи това, което би направил всеки друг, ако беше на негово място. Той е прекрасен родител и човек. Сърцето ми се къса, защото е зад решетките, казала Джулиян в изявление за медиите, миналата година.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук