Събират петте присъди на Сидеров в една

0
1455

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров получи петата си присъда за хулиганство и тя отново бе пробация. Софийската градска присъда ще предложи на съда те да бъдат кумулирани, т.е. той да изтърпи най-тежката от тях.

Националистът се призна в Софийския градски съд (СГС) за хулиган и по делото „Летище Варна“, след като се споразумя с обвинители. Наказанието, което СГС одобри, е за година и два месеца. През това време Сидеров трябва да се регистрира по настоящ адрес, два пъти седмично да се среща с пробационен служител и заплатата му да бъде орязана с 15%.

През януари 2014 г. по време на полет от София към Варна той,в компанията на свои съратници обидил френския аташе Стефани Дюмортие, която го помолила да говори по-тихо. След кацането атакистът блъснал пасажера Димитър Бахнев, а после се съпротивлявал на полицаите Милен Кателиев и Недко Недев, които се отзовали по сигнал за тревога. Накрая забил юмрук в лицето на униформения Костадин Колев.

Делото продължи близо две години, заради което Сидеров ще трябва да плати и 4379 лв. разноски.

Той се обяви по-рано за виновен и по 4 други дела – за нахлуването в НАТФИЗ, за безредиците в Батак, както и за скандала пред клекшоп на столичната ул. „Раковски“. По всички беше осъден на пробация и на удръжки от заплатата. За четвъртия случай, станал известен като „Извини се, бе“, той ще чисти 100 часа паметници безвъзмездно.

Предстои за окончателното му наказание да реши СГС./труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук