Съдът одобри споразуменията на Сидеров и Чуколов с прокуратурата

0
1327

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров и депутатът Десислав Чуколов сключиха споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от съда. И двамата се признаха за виновни.

Сидеров ще изтърпи пробация и в продължение на 9 месеца ще му се удържа от заплата 13%, също така народният представител ще има задължителни срещи с пробационен служител. Що се отнася до Чуколов – той ще положи поправителен труд. Споразумението влиза в сила от утре. Припомняме, че и трите случая, за които националистът признава вина, бяха съпътствани от шумни скандали.

Един от тях е масов бой по време на митинг на „Атака“ в Батак през 2011 г., който съвпаднал с честванията, посветени на Априлската епопея. Според разкази на очевидци по време на детски концерт в града Сидеров се качил на трибуната и отскубнал кабелите за озвучаване на представлението. Действията му, които станали повод за острата реакция на местните жители, били провокирани от факта, че биенето на църковни камбани заглушавал митинга на „Атака“, който паралелно се провеждал в града, а когато Волен Сидеров бил на трибуната, гласът му не се чувал от силната музика. Другата проява, за която Сидеров е признал, че е извършил хулиганска проява, стана известен като скандала „Извини се, бе“ през 2013 г.

Тогава Сидеров нападна репортер на ТВ СКАТ, дръзнал да попита защо „Атака“ подкрепя мълчаливо ДПС. След разразяването на скандала и при намесата на полицията на място Сидеров удари и един от униформените. Последният случай, за който лидерът на „Атака“ признава вината си, е известното нахлуване в НАТФИЗ, станало в навечерието на местните избори през октомври миналата година, което предизвика серия от протести на студенти от академията./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук