Съдът остави в ареста Живка, която прегази двама на заден ход

0
1341

Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови състав на старозагорския окръжен съд за 44 -а годишната Живка Георгиева, собственичка на магазин с кръчма в село Дълбоки.

Жената е обвиняема за умишлено причинена смърт на Мишо Андонов /45/и за нанесена средна телесна повреда на Ангел Тонев /39/. Инцидентът, при който жената на заден ход с личния си автомобил Мерцедес прегази двете жертви стана към 16,00 часа на 17 август, след като преди това Георгиева е пила на една маса с тях.

След като прегазва двамата самата водачка става жертва на побой, нанесен й от роднини на пострадалите, които направили опит да я линчуват. При проверка с дрегер станало ясно, че виновничката е с 1,59 промила алкохол в кръвта.

Очевидци на случилото се в Дълбоки твърдят, че цялостното поведение на жената е било напълно неадекватно. По подобен начин тя се държа и в съдебната зала, където поиска да остане в ареста, защото се страхувала за живота си. Повдигнатото обвинение предвижда затвор от 10 до 20 години./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук