Съдът отложи за пети път делото за смъртта на двете деца край Лесидрен

0
1302

За пети път съдът в Ловеч не произнесе присъда за шофьора, обвинен, че е убил две деца при пътен инцидент край Лесидрен, предава БНР. По искане на защитата делото беше отложено заради отсъствието на вещото лице – д-р Теодора Боянова от „Съдебна медицина“ в „Пирогов“. Тя ще бъде призована принудително за следващото заседание, когато ще бъде извършен и оглед на веществените доказателства.

„Всички съдебни заседания ги водим заради неубедителната съдебна автотехническа експертиза, която ние не приехме. Действията на другия участник – Ален Асенов, са причина за този трагичен резултат“, каза адвокат Владимир Маринов, защитник на обвиняемия Филип Михайлов.

Според вещите лица, изготвили автотехническата експертиза и направения нов оглед на мястото на инцидента, показанията на обвиняемия Филип Михайлов не съответстват. Освен това маневрата „изпреварване“ е извършена преди завоя, а Михайлов е имал техническата възможност да възприеме децата и да спре.

Адвокатът на родителите на загиналия при инцидента Марино Цветанов, Кристина Лалева посочи:

„Очевидно се целеше точно това – да се отложи делото, т.е. касае се за шиканиране на процеса, освен ако колегата защитник не цели да доказва, че детето е умряло от нещо друго, а не от катастрофа.“

Делото беше отложено за 1-ви юли./труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук