Съдът отстрани от длъжност Десислава Иванчева

0
6083

Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност кмета на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева и заместника й Биляна Петрова. Прокуратурата поиска отстраняване от длъжност на Иванчева, задържана по обвинение за получаване на подкуп в особено големи размери през април.

От държавното обвинение установили, че в арестното помещение, където изтърпява мярка за неотклонение, Иванчева е изготвяла документи в качеството си на кмет, предавала ги е на лица с разрешен достъп за свиждане, след което те са достигали до общинската администрация. По този начин тя е осъществявала от следствения арест действия, насочени към реално упражняване на правомощията на кмет на район, въпреки задържането й под стража, казват от обвинението.

Иванчева твърди, че не е подписвала от ареста документи, свързани с инвестиции и строителство в община „Младост“. „Имам официално становище от Елен Герджиков, че имам право да освободя Владимир Клисуров или да не го освободя, както и че имам право да си освобождавам и назначавам зам.-кметовете“, каза пред журналисти Иванчева. Герджиков я опроверга.

След решението, с което Столичният общински съвет одобри Владимир Клисуров за временно изпълняващ длъжността кмет на столичния район „Младост“, той бил този, който може да издава заповеди. Това обясни пред медиите председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков във връзка с твърдението на Десислава Иванчева. Герджиков каза, че след това решение на СОС за Иванчева е оставала само възможността да издава разпореждания, които единствено Клисуров може да претворява в заповеди.

/дарик

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук