Съдят варненец, изтеглил 1800 лв. от чужди банкови карти

0
1074

Окръжната прокуратура внесе обвинителен акт срещу 38-годишния Ивелин Иванов, който ще отговаря пред Варненския окръжен съд за използване на платежен инструмент – банкови карти, от които е изтеглил 1800 лева, без съгласието на титуляра (член 249, ал. 1 от НК), извършено като продължавано престъпление.

На 12 март, т.г. Ивелин намерил забравена чанта, в която имало няколко банкови карти със записани на листчета ПИН-кодове за тях. Минути по-късно на 3 пъти той успял да изтегли 1000 лева от едната кредитна карта на собственика.

С друга карта от банкомат били изтеглени на два пъти по 400 лева. За да не бъде открит и разпознат по време на нерегламентираното изтегляне парите, Ивелин слагал ръка пред камерата на банкоматите. Към 13 часа, съсед на собственика на чантата забелязал как съмнителен мъж взема от паркирана кола малък сак, който приличал на този, който бил изгубен.

Свидетелят, на който непознатия направил впечатление с поведението си, го последвал и видял, че се качва в кола „Волво“. След това уведомил съседа си и по номера на автомобила той бил открит. Още същия ден Ивелин бил призован за разпит във Второ РУП- Варна. Там той се появил със същите дрехи, с които бил облечен и заснет от видеонаблюдението по време на тегленията от чуждите банкови карти.

Назначената видеотехническа и лицевоидентификационна експертиза категорично го уличават в извършеното престъпление. Ако бъде признат за виновен, Ивелин Иванов може да получи наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба до двойния размер на присвоената сума, коментират юристи./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук