Съдят мъж, измамил трима души с ортопедични матраци в Тетевен

0
2985

Съдят мъж, измамил трима души с ортопедични матраци в Тетевен.

Прокуратрата обвинява К. Н., че на 11 юли 2017 г. и на 7 август 2017 г. в Тетевен, х-л „Здравец“ излъгал, че ще достави на трима души ортопедични матраци и други стоки от фирма „Медилайф магнетик“ЕООД

Пострадалите почивали в хотел в Тетевен и присъствали на презентация на продукти на фирма, представена като „Медлайф магнетик“ЕООД – София. Презентацията е проведена от обвиняемия и други двама души. Измамените харесали продуктите и направили поръчка за различни изделия.

Едната пострадала поръчала масажиращ матрак, мериносова завивка, ортопедична възглавница, магнитен колан, магнитна постелка, като поръчката е на обща стойност 1080 лв. Съставен е и договор по индивидуална поръчка, съгласно който в брой са платени 300 лв., а останалите 780 лв. трябвало да бъдат платени при доставката на продуктите.

Впоследствие продуктите не са доставени.

По същият начин другите пострадали, след презентация в хотел, водена от К. Н., сключват Договор за поръчка за масажиращ матрак на стойност 980 лв., които са платени в брой, но впоследствие матракът не е доставен, а парите – невъзстановени.

След жалба на пострадалите е установено, че К. Н. няма сключен трудов договор с фирмата „Медлайф магнетик“ЕООД по времето, когато е правил презентации от нейно име. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук