С книга проф. Джузепе Консоло опроверга „българската следа“ в атентата срещу папата

0
3087

Президентът Румен Радев благодари на проф. Джузепе Консоло за неговата гражданска смелост да защити честта на българския народ. С книгата си „Атентатът срещу папата. Истинската история“ Консоло отхвърля т.нар. „българска следа“ в това покушение.

България цени високо Вашата гражданска смелост и проявеното мъжество в онези дни на Студената война, когато опровергаването на т. нар. „българска следа“ в атентата срещу папа Йоан Павел II беше идеологически забранено.
Това заяви Радев по време на срещата си с проф. Джузепе Консоло, адвокат на Сергей Антонов по време на съдебния процес срещу българските граждани, обвинени за съучастничество в подготовката на атентата срещу папа Йоан Павел II.

Джузепе Консоло е професор по конституционно право в Университета „Гуидо Карли“ в Рим и е на посещение в България за премиерата на книгата си „Атентатът срещу папата. Истинската история“, съобщиха от президентството.

„Благодаря Ви от името на целия български народ. Времето отминава, но този случай винаги ще се помни в България. Не става въпрос само за противопоставянето от времето на Студената война, но тогава беше заплашена честта на един малък, но достоен народ„, подчерта Радев.

От своя страна Джузепе Консоло заяви, че приема срещата с българския президент като знак за решимостта на българския народ да заличи онова, което макар и малцина вече, наричат „българска следа“ в атентата срещу папата.

Книгата на Джузепе Консоло ще бъде представена днес в София, а след това и в Пловдив и Стара Загора.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук