Татяна Дончева: Борисов да си изясни позицията за АЕЦ „Белене“

0
5424

Отсъства синхрон между програмите на президента Бойко Борисов и на премиера Румен Радев. Това заяви пред БНТ лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева.

За предстоящото посещение на премиера Борисов в Москва тя е категорична, че той трябва да обясни какво иска да направи с АЕЦ „Белене“.

„В понеделник е гьол, в сряда – обратното. Това е поведението на човек от неговия кръг, който не изпитва неудобство сутрин и вечер да говори различно за едно и също нещо“, допълни Татяна Дончева.

Липсата на синхрон тя си обяснява с отношенията между представителите на двете институции. Според Дончева, основната вина за неразбирането е на премиера. Те се държат безобразно с президента, заяви тя.

По думите ѝ това е нежелание да се приеме, че и президентът съществува, конституционно уреден. Не може да се изживяваш като „Краля Слънце“, това е липса на прилично отношение, категорична е Дончева, известна с прякора си „Поразяващата уста“.

Президентът Радев трябва да има някаква външнополитически отношения, насреща няма хора, с които да ги съгласува. Като има такива отношения, няма да взима министри със себе си, това е повече от ясно, категорична е Татяна Дончева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук