Темата на ДЕЙЛИ ПРЕС TV! Полиция и жандармерия влязоха и в другата фирма от консорциума, ремонтирал пътя край Своге (ОБЗОР/СНИМКИ/ВИДЕО)

Очаква се да изземат всички документи, направиха го

0
9313
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" / Алекс ДИМИТРОВ

Репортер по темата: Бойка НОНЕВА, ДЕЙЛИ ПРЕС / ДУПНИЦА

Разследването на причините за тежката автобусна катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души, се премести в Дупница, предаде кореспондент на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Полиция и жандармерия заедно с разследващите влязоха в базата на „Мегаинвест Холд” в Дупница, другата фирма от консорциума, ремонтирала трасето Мездра – Нови Искър.

Проверките на документацията продължиха и в офиса в центъра на града.

„Това е посещение за приемане на документи от търговско дружество, които е необходимо ние да анализираме. Ние сме приключили, всичко, което е необходимо, сме приобщили“, заяви следователят Бисерка Стоянова пред камерата на агенция „Дейли Прес“.

Вчера разследващи и жандармерия влязоха и в „Трейс груп”, като изнесоха документация при пълното съдействие на фирмата, ремонтирала пътя край Своге. 

„Мегаинвест Холд” участва с 40% в консорциума, ремонтирал 82-километровото трасе от Мездра до Нови Искър, в което влиза и отсечката при град Своге.

Шефът на „Мегаинвест-холд” отрече да е участвал в ремонта на трагичния участък край Своге. В писмо до медиите той посочва, че не е изпълнител, подизпълнител и партньор в реконструкцията на визираната пътна отсечка – нито пряко с компанията, която притежава и управлява, нито чрез изпълнители (общи работници), нито чрез своя техника.

Фирмата е интересна във връзка с политическите ѝ обвързаности.

Неин собственик е Цветан Славейков Цветанов, който през 2013 г. е бил водач на листата на ДПС в района на Монтана. Днес той не беше в офиса в Дупница, където се извършваха проверки на документацията.

Фирмата има офис в софийския квартал „Лозенец” и база в Годеч.

Междувременно се появи информация и за връзката на зам.-министъра на регионалното развитие Деница Николова с главната фирма в обединението – „Трейс Груп”. Тя е била служител на „Трейс интернешънъл” 10 месеца точно по време на ремонта.

„Аз се занимавах с комуникацията с международните партньори и комуникации, не знам изобщо, че са изпълнявали такъв път”, заяви Деница Николова.

В надзора на „Трейс” срещаме и името на академик Антон Дончев, чието име се свързва с учредяването на пратия АБВ.

През следващите дни се очакват и други обиски и посещения на разследващите, полицията и жандармерията във връзка с катастрофата край Своге.

Image result for „Мегаинвест Холд” в Дупница,
Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“ / Алекс ДИМИТРОВ
Related image
Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“ / Алекс ДИМИТРОВ
Related image
Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“ / Алекс ДИМИТРОВ
Related image
Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“ / Алекс ДИМИТРОВ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук