Теменужка Петкова остава енергиен министър

0
1351

Теменужка Петкова остава енергиен министър. Това заяви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов по бТВ. Той обясни, че днес е имало среща в МС , на която са присъствали почти всички министри. Наред с другите теми обаче се обсъждали и въпросът с оставката на Петкова, потвърдиха от Министерски съвет.

Самата Петкова хвърли оставка след скандала с продажбата на ЧЕЗ от „Интерком България“, собственост на Гинка Върбакова от Пазарджик, с която министърът се познава от повече от 20 години.

„Въпросът е решен: няма да бъде приета оставката на Теменужка Петкова“, каза Каракачанов. По думите му нямало никакво основание да се търси изкупителна жертва в лицето на Петкова, тъй като тя нямала вина около сделката за ЧЕЗ. Според него Теменужка Петкова като енергиен министър не може да контролира подобни сделки. По думите му само енергийният регулатор КЕВР може да се намеси в сделката, като отнеме лиценза постфактум, ако има нарушения на закона от страна на фирмата купувач.

“ Г-жа Петкова няма никаква вина. Законът за енергетиката не повелява министърът на енергетиката да контролира тези неща – или КЕВР (да ги контролира). Теменужка Петкова остава енергиен министър – това е днешното решение”, обобщи Каракачанов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук