Тийнейджъри целят монахини с камъни

0
1435

Трима младежи са задържани след като хвърляли камъни по девическия манастир „Света Троица“ край Велико Търново. В неделя в местната полиция бил получен сигнал от игуменката на манастира затова, че неизвестни хулигани мятат камъни от скалите над манастира и чупят керемидите на параклиса на Божията обител.

Изпратените на място полицаи залавят тримата нарушители, които са от Горна Оряховица и павликенското село Димча. Срещу тях е започнато досъдебно производство за хулиганство. това не е първата одобна вандалска проява срещу монахините от девическия манастир. Той се намира на 6 км. от Велико Търново и е построен в ниша, под огромни скали от другата страна на които се намира град Горна Оряховица.

Хулигани от железничарския град се организират, качват се на скалите над манастира, пият алкохол и хвърлят оттам камъни по сестрите и миряните. Досега въпросът районът около манастира да бъде обезопасен е поставян няколко пъти, но все още няма нищо реално свършено. А набезите на непълнолетните вандали си продължават. /ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук