Това, което може да докара порното на мъжете, е ужасно!

0
1634

Зависимостта от порнофилмите при мъжете не води до импотентност, твърдят психолози. Основната причина за понижаване на либидото е липсата на сексуално удовлетворение в една връзка, което подтиква към търсенето на други варианти за доставяне на удоволствие.

Според редица проучвания сексуално неудовлетворените мъже значително по-често страдат от еректилна дисфункция или импотентност. В много от изследванията се твърди, че това е често срещано разтройство, за което основен виновник е зависимостта от порното – всеки пети мъж гледа порно филми, просто за да избегне интимните отношения. Според друго проучване мъжете, редовно гледащи еротични филми, по-често губят интерес към секса със своите партньори. Счита се, че зависимостта от тези филми лишава мъжа от интереса към реален секс, поради високите очаквания, пише „Фрамар.бг“.

И това е полезно – Истинската причина за затлъстяването и болестите на сърцето е захарта – още по темата четете на най-добрия здравен сайт zdrave.to Ново изследване обаче опровергава тези твърдения. Според психолози от Калифорния мъжете прибягват до мастурбация, за да компенсират липсата на сексуално удовлетворение в една връзка. Това сексуално поведение често се съпровожда от гледането на подобен род филми, което се тълкува погрешно. Проучването на специалистите е обхванало 335 мъже във връзка. Оказало се е, че 22% от мъжете предпочитат да гледат порнофилми, пред реалното практикуване на секс с половинката. Отделно 28% от мъжете в изследването са избрали мастурбирането пред половият акт. Останалата част са заявили нормални сексуални отношения, в които порнофилмите не са непознати и на двамата партньори.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук