Това само у нас става! За четвърти път отлагат делото за зверския побой над студента Манол Марков

0
697

За четвърти пореден път Варненският апелативен съд не даде ход и пак отложи старта на делото за жестокия побой над бургаския студент Манол Марков, станал в далечната вече 2011 година. Пет дни младият мъж се бори за живота си в реанимацията във варненска болница, след като бе удрян брутално с бухалка в главата и получи много тежки травми. Двамата обвиняеми са Васил Петров и Антон Истатков.Причината за новото отлагане на процеса е отсъствието на другите двама пострадали при побоя, но по-леко – състудентите на Манол Марков във ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ по това време Георги Иванов и Михаил Михалев. Макар че са с натрошени челюсти, избити зъби и травми в главите, те не завеждат дело срещу биячите си и дори в хода на процеса променят показанията си в полза на обвиняемите.
Сега, по искане на адвокатите на Петров и Истатков, двамата са призовани като свидетели, съобщава „Флагман“. Михаил Михалев не е открит на посочения адрес и не му е връчена призовка от съда, а Георги Иванов се разболял.

Делото се точи години – Петров и Истатков имат присъди по този случай от Варненския окръжен съд през 2013 година и от Варненския апелативен съд. През юни 2015 година Върховният касационен съд обаче върна делото за ново разглеждане. По време на първия процес бяха изслушани десетки свидетели, назначени бяха 4 експертизи – 2 комплексни съдебно-психиатрични и Съдебна медицинска експертиза(СМЕ), друга СМЕ, нова комплексна Съдебно-психиатрична и психологична експертиза, комплексна видеотехническа и идентификационна експертиза.

„Нашите адвокати протестираха пред съда Георги Иванов и Михаил Михалев да се призовават отново като свидетели, след като вече са давали показания и в досъдебното производство, и на самото дело. Освен това от побоя вече са минали цели 5 години, какво ново могат да си спомнят“, недоумяват родителите на Манол Марков. а сигнал на тел.112 в нощта на престъплението, и пазач, охранявал близък обект. Те също са обстойно разпитвани при първото производство и съдът разполага с показанията им, но пак ще ги изслушва за пореден път.

Така – пет години след тежкото престъпление – няма окончателни присъди, а отлаганията следват едно след друго. /БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук