Тодор Танев става съветник на премиера

0
1375

Бившият министър на образованието Тодор Танев става съветник на премиера. В предаването „Всяка сутрин“ Канал 3 той потвърди това и обяви, че неговата работа като такъв ще е да довърши започнатите от неговия екип неща в сферата на професионалното образование. В тази сфера нещата могат да се оправят, а екипът на ведомството се е преборило за пари по оперативните програми, каза той.

Според Танев Реформаторският блок не е успял да се превърне в единен субект. В момента той прилича на мотоциклетист на писта, който е излязъл от нея – сега се държи на повърхността, може да се върне, но може и да продължи по тревата преди да се удари в мантинелата. Сега той се явява като предизборна коалиция, а не като политически субект. В момента там има едно съжителство, каза той, но друго е формациите в него да бъдат тим.

Танев отправи критика към сегашното ръководство на ДСБ, което според него, отново повтаря грешката на Иван Костов. Преди време той се отдели от СДС и направи свой проект с идеята „когато узреете ще ме догоните“. Индивидуалните подходи в политиката са демоде, обобщи той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук