Топмедиите на Острова: Великобритания си тръгва от ЕС

0
1290

Гражданите на Великобритания са гласували за напускането на Европейския съюз. Това сочат прогнозите на националните медии BBC, ITV и Sky News, съобщава АФП.При налични резултати от 304 от общо 382 избирателни области, Брекзитът е на път да стане реалност с подкрепата на 52% от гласувалите.

Подадените гласове за излизането на Великобритания от ЕС са 7,8 млн., или 51,69 %. За запазване на отношенията между Лондон и Брюксел са гласували 7,3 млн. души, или 48,31%,, сочат данните от 200 избирателни секции.

След британския референдум за членството в Общността министрите от Европейския съюз се събират днес на среща, съобщава “Die Frankfurter Allgemeine Zeitung”. В дневния ред на срещата, която ще се проведе в Люксембург, е подготовката на предстоящите преговори между държавните глави и министър-председателите на държавите от ЕС, които ще се състоят през следващата седмица.

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер ще отпътува за преди обед за предварителни преговори, по всяка вероятност свързани с резултатите от британския вот за отношенията между Лондон и Брюксел./БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ЕКСКЛУЗИВНИ ПОДРОБНОСТИ ЗА СЪДБОВНИЯ РЕФЕРЕНДУМ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук