ТОТАЛЕН ШОК! Мъжът, от чийто апартамент тръгна огнения ад в Лондон, първо си стегнал багажа, а след това се обадил на пожарната

0
629

Шокиращи подробности излизат днес в английските медии за огнения ад в Лондон, погубил живота на най-малко 12 души. Бременна жена, живееща в сградата, твърди, че огънят тръгнал от експлоадиралия дефектен хладилник на неин съсед. 

Потресаващото в случая е, че според нея мъжът, живеещ в апартамента, първо си стегнал багажа, а едва след това позвънил в пожарната.

41-годишната Мариам Адам разказва, че мъжът, бял британец, почукал на вратата й, за да я предупреди за пожар в кухнята в 00.50 часа. В 00.54 е получен сигналът в пожарната, а първите екипи са пристигнали в рамките на шест минути.

Когато излязла в коридора, Мариам Адам забелязала, че багажът на нейния съсед вече бил опакован в голям сак и пренесен пред вратата в общото помещение.

„Той почука на вратата и каза, че има пожар в апартамента му. Това беше точно в 00.50 през нощта, защото аз бях заспала и ме събуди. Когато станах, видях, че вече е изнесъл голямата си чанта с багажа на вън. Това означава, че първо е събирал нещата си, а след това се е обадил на пожарната и е информирал съседите“, разказва Мариам.

„Пожарът беше в кухнята и беше малък. Успях да го видя, защото вратата на апартамента беше отворена. Алармата не се включи“, допълва бременната жена.

Очевидци разказват още, че скоростта, с която огънят е тръгнал към горните етажи на сградата, била невероятна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук