Трагедия! Двегодишно дете почина от глад

0
1344

Момченце на две години и два месеца от хасковското село Николово почина от общо изтощение и глад. Лекарите от спешното отделение в града били потресени от случая. На пръв поглед момченцето имаше блед, страдалчески израз, най-вероятно е страдало от нещо, каза пред камерата на бТВ началникът на спешното отделение към МБАЛ Хасково д-р Димитър Кючуков.
Вчера, малко преди 10 ч., на спешния телефон 112 е получен сигнал за дете в безпомощно състояние. Обаждането е от родителите, които установили, че то почти не диша. Лекарите от изпратената на място линейка констатират, че детето е на прага на смъртта, затова го откарват по спешност в болницата в Хасково.
При докарването му в спешното отделение малкият Теодор бил с липсваща сърдечна и дихателна дейност и разширени зеници. „Нямаше искрица живот“, добавя д-р Кючуков.
Борбата за живота на детето продължила около час, но то умира.
„По данни на майката предишния ден то се е оплакало от болки в корема. Беше недохранено, с много по-малко телесно тегло за възрастта си, беше бледовато, което говори за инфекция. Имаше и множество гнойни обривни единици по цялото тяло. Това говори за обща интоксикация на организма, което може би е довело до тежките последствия“, разказва лекарят.
Майката беше неадекватна в момента, даваше неадекватни сведения за детето, но не може да се каже в такъв момент дали има промени в психиката или е била разстроена от загубата, каза още д-р Кючуков.
Полицията вече работи по случая. По информация на bTV майката има лек психичен проблем./Струма

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук