Трагедия: Семейство умря при кражба на ток

0
236

Трагедия в село Расово – мъж и жена загинаха от токов удар вследствие на неправомерно присъединяване към електрическата мрежа, съобщиха от ОДМВР в Монтана.

На 31 юли 2022 г. към12,50 ч. в РУ Лом е получен сигнал за възникнал инцидент с пострадали хора в частен дом с. Расово, общ. Медковец. Адресът незабавно е посетен от екипи полицията и спешна помощ.

В лятната кухня на частен имот, в обособено помещение като баня, са открити телата на двамата наематели на имота – мъж и жена на 28 г. от село Расово и село Ковачица, живеещи на семейни начала. По дланите на загиналите са намерени видими следи от токов удар и изгаряния.

Дежурна оперативна група с участието на екип на електроразпределителни мрежи на енергийно дружество е извършила оглед. Установено е, че електрозахранването на имота е било прекъснато, а за да се подаде електричество към дома е извършено неправомерно присъединяване.

Променени били местата на фазата и нулата на електрическата веригата, което довело до протичане на електричество по корпуса на бойлера и душ батерията. Телата на загиналите са транспортирани за аутопсия в болницата в Монтана. По случая е образувано досъдебно производство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук