ТРАГИЧЕН ПОЛЕТ: Любимата сграда на самоубийците отново отваря врати!

0
152

Нестандартната сграда „Корабът“ в Ню Йорк отново ще бъде отворена за посещение по-късно тази година. Тя бе достъпна само две години от създаването си, но заради честото й използване за самоубийства се наложи собствениците й да я затворят.

Луксозното здание е завършено през 2019 г., извисявайки се на 46 метра височина над течащата наблизо река Хъдсън. Проектът гълта 260 милиона долара, но бързо си спечелва печална слава като предпочитано място на самоубийци.


IStock

 

„Корабът“ e затворен преди три години, когато от него скачат четирима души, намирайки смъртта си по зловещ начин. Преди това да се случи е сложена входна такса от 10 долара и изискване посетителите да не се катерят по структурата. Това обаче не сработва, защото 14-годишно момче скача пред погледа на родителите си.

Критиките към компанията, строила сградата, е че трябва да се сложат по-високи парапети, високи до гърдите на възрастен човек. Въпреки промените, подобряващи безопасността сградата бързо става известна като „място на смъртта“ в Ню Йорк.

 

Преди да отвори отново врати „Корабът“ ще бъде опасан със стоманена предпазна мрежа от покрива до земята. Това трябва да спре всеки опит за суисидно посещение, писа The Guardian.Телеграф

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук