Трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход на някои от граничните пунктове по границата с Турция и Румъния

0
293

Трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход на част от гранично контролно-пропускателните пунктове (ГКПП) по границата с Румъния и Турция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“.

Информацията е актуална към 06:00 часа тази сутрин.

По границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

По границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП „Видин“,  „Кардам“, „Дуранкулак“ и „Оряхово“.

Затруднено е преминаването през ГКПП „Кулата“/„Промахон“ по границата с Гърция поради въведената от гръцките власти временна организация за поетапно ограничаване на движението на товарни автомобили в двете посоки. Извършва се ремонт на повредени участъци от пътните ленти за камиони и периодично те преминават само през една лента на вход и една на изход. Ремонтните дейности на ГКПП „Промахон“ ще продължат до 16 април. Трафикът е нормален на всички останали гранични контролно-пропускателни пунктове.

През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

По границата с  Турция трафикът е интензивен на  пункта „Капитан Андреево“.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове по границата със Сърбия. На ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук