Трафикът е интензивен на някои гранични пунктове с Румъния и Сърбия на изход за товарни автомобили

0
498

Трафикът е интензивен на някои гранични пунктове с Румъния и Сърбия на изход за товарни автомобили. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информацията за движението по граничните пунктове е към 7:00 часа.

Интензивно е движението за товарни автомобили на границата с Румъния на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Видин“ и „Кардам“ на изход от страната. На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Затруднено е преминаването през ГКПП „Кулата“/„Промахон“ на българо-гръцката граница поради въведената от гръцките власти временна организация за поетапно ограничаване на движението на товарни автомобили в двете посоки. Извършва се ремонт на повредени участъци от пътните ленти за камиони и периодично те преминават само през една лента на вход и една на изход. Ремонтните дейности на ГКПП „Промахон“ ще продължат до 16 април 2024 г. През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата със Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП „Калотина“ на изход за товарни автомобили. На пункта се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Движението на границите с Република Северна Македония и Турция е нормално. БТА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук