Трикольорът по-скъп с 30 лева от флага на ЕС

0
842

490 лева за трикольора и 460 лева за флага на ЕС плаща митницата при ГКПП-Гюешево, за да подмени изпокъсаните знамена на 42-метровите пилони на пункта, казаха капепейци вчера.

Поръчката се изпълнява от фирма в Благоевград, която трябвало да ушие флаговете за 3 март, но не смогнала заради многото поръчки. Във вторник обаче новите BG и на ЕС флагове ще бъдат доставени и издигнати на Гюешево, каза и.д. на митническия пункт – Милен Манолов /бивш съпруг на омбудсмана на НС Мая Маналова, с която са разведени/.

Европейското знаме е по-евтино, защото при него се изпълняват два цвята, докато при трикольора са три, мотивирали се от дружеството изпълнител.

По Нова година на пункта не се веели националното и еврознамето на пилоните, след като от силния вятър старите знамена се изпокъсали и били свалени. Размерът им е 15 х 9 м. и се изработват от специален аероплат, за да са по-здрави.

Пункът е на 1100 м. надморска височина плюс 42 м. от пилоните – знамената се късат буквално за дни, от какъвто и да са плат, споделят митничари./Труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук