Тръмп директно за Северна Корея: Готови сме да ги унищожим!

0
1482

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че страната му е готова за военна опция по отношение на севернокорейската ядрена криза.

Същевременно предупреди, че нейното прилагане ще има много тежки последици за КНДР.

„Напълно готови сме за втората опция, но тя не е предпочитаната опция“, каза Тръмп на пресконференция в Белия дом с испанския премиер Мариано Рахой, цитиран от Ройтерс и БТА.

„Но ако предприемем тази опция, казвам ви, тя ще бъде опустошителна, опустошителна за Северна Корея. Тази опция се нарича военната опция. Ако трябва да я приложим, ще го направим.“

Рахой заяви, че Испания ще подкрепи всяко политическо решение на кризата около Северна Корея, предаде ТАСС.

Пхенян скоро ще се сдобие с балистична ракета с ядрена бойна глава. Не мога да кажа дали това ще стане след три, шест или 18 месеца, но е само въпрос на време. Северна Корея има както желание, така и възможност да нанесе удар по континенталната част на САЩ. Това каза междувременно най-висшият американски военен генерал Джоузеф Дънфорд пред Комисията по въоръжените сили в Сената.

САЩ наложиха нови санкции на осем севернкорейски банки и 26 банкови служители от същата страна, съобщи Асошиейтед прес.

Санкциите се въвеждат въз основа на указ на Тръмп, подписан миналата седмица и насочен срещу достъпа на КНДР до международната банкова система. Наскоро ООН също прие комплекс от санкции срещу Пхенян, най-строгия си досега.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук