Тръмп стана тираджия

0
1042

Тръмп прие в Белия дом професионални шофьори на камиони, които докараха голям влекач пред резиденцията на президента на САЩ. „Никой не познава Америка така, както вие“, обърна се президентът към тираджиите, а след това се качи в кабината на камиона, наду клаксона и започна да прави странни физиономии.

Тръмп комбинира забавното със сериозното и се опита да обясни на шофьорите вредите върху тях от здравния план „Обамакеър“ на неговия предшественик, който настоящата администрация работи да замени.

Междувременно Камарата на представителите в САЩ отмени гласуването за изменения в системата на здравеопазване, след като над 20 консерватори отказаха да одобрят подкрепяния от президента Доналд Тръмп законопроект, предаде ДПА.

Законопроектът за отмяна на Закона за достъпни грижи се натъкна на съпротива не само от демократите, но и от над 20 републиканци и няколко умерени членове на партията в долната камара на Конгреса. Отмяната и замяната с нов текст на приетия през 2010 г. закон, известен като „Обамакеър“, бе едно от големите предизборни обещания на Тръмп в миналогодишната предизборна кампания. Белият дом заяви, че гласуване все пак ще има. Представител на Белия дом каза, че вотът е отложен за тази сутрин и така нямало да се налага конгресмените да гласуват по нощите. Той изрази увереност, че текстът ще бъде прокаран.

Обикновено излизам прав, все пак съм президент, заяви Донал Тръмп. „Действам инстинктивно, аз съм човек, който знае как стават нещата в живота. Много разчитам на инстинкта си, но той се оказва верен“, заяви Тръмп в интервю за сп. „Тайм“.

„За момента изглежда се справям не съвсем зле, след като аз съм президент, а не вие“, заключава Тръмп по адрес на интервюиращия./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук