Убиецът на трима младежи реве в съда: Не мога да ги върна! Бяха ми приятели

0
1298

Атанас Тонев от Стамболийски се разплака пред съда в Пловдив, а адвокатката му даде кърпичка да избърше сълзите си. „Много съжалявам за станалото, но не мога да върна времето назад. Те ми бяха приятели, а Ивайло ми беше колега“, каза момчето и изцяло призна вината си. То поиска съкратено съдебно следствие без разпит на свидетели и вещи лица.22-годишният Тонев втрещи България миналата година на 28 април, когато карайки със 107 км/ч в Стамболийски, катастрофира зверски и уби приятелите си – близначките Яница и Виолета Филеви и приятеля си Ивайло Петров. Мелето е било толкова ужасяващо, че главата на едната близначка бе намерена встрани от тялото й, а другата от силния удар бе изхвръкнала под колата и падайки върху селскостопанска машина, издъхнала на място.

Ивайло Петров също не е имал шанс да оживее. В съда Атанас се яви с патерици, стана ясно, че предстои да бъде освидетелстван от ТЕЛК защото има счупване на таза, изкълчване на рамото и не може да движи левия си крак.

Прокурорът поиска 10 години затвор и 13 години отнемане на шофьорската книжка. Заради това, че признава вината си обаче, присъдата ще бъде намалена с 1/3.

Пред БЛИЦ майката на обвиняемите заяви, че няма да коментира случа, но за тях положението е също така тежко, както и за родителите на загиналите младежи.

Съдът разреши родителите на двете близначки и на загиналото момче да бъдат конституирани като частни обвинители. Делото продължава. Очаква се присъда днес.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук