Убитият Мартин Божанов е заплашвал магистрати

0
50

Убитият тази вечер в столичния кв.“Горна Баня“ бизнесмен Мартин Божанов, по прякор Нотариуса, е заплашвал магистрати. Това стана ясно от изявление на градския прокурор на София Илияна Кирилова тази вечер на извънреден брифинг от мястото на убийството.

В СГП има сигнали за заплаха от негова страна, спрямо магистрати, които не са прокурори. Има и данни за разследване по имотни измами“, уточни Илияна Кирилова.

От думите й стана ясно, че изстрелите са повече от един, като са попаднали в главата на убития. Убиецът е бил добър стрелец – Нотариуса е ликвидиран до колата си, която не е засегната от изстрелите.

С малокалибрено оръжие, вероятно 5,6 милиметра.

От СДВР са ангажирали целия си наличен ресурс, за да разкрият извършителя на показното убийство. На този етап от полицията отричат да имат заподозрени.„В началния етап сме, в момента се извършва оглед на местопроизшествието, установяват се свидетели, очевидци. Извършено е тежко престъпление, всички сили са вдигнати на крак.

Работим да установим извършителя на убийството“, каза на свой ред главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев.От МВР уточниха, че Божанов е застрелян пред погледа на двете си деца и съпруга, а не майка си, както се смяташе досега.Припомняме, че около 19:30 часа тази вечер в кв.“Горна Баня“ бе убит бизнесменът Мартин Божанов.

Първоначалната информация бе, че той е нотариус, но тя бе опровергана.Мартин се оказа митична фигура с огромно влияние в съдебната система. В ъндърграунда се е представял за човек, който може да реши всички проблеми. Поне това твърди бившата Мис България Ивайла Бакалова, според която Мартин Божанков е поискал 100 хил.евро, за да оправи проблемите на съпруга й.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук