Уволнен е един от най-доверените хора на Росен Плевнелиев – шефката на „София тех парк“! Има съмнения за гигантски далавери!

0
1526

Уволнена е изпълнителната директорка на „София тех парк“ Елица Панайотова. Тя е известна като един от най-приближените хора на президента Росен Плевнелиев. На нейното място е назначен Илия Големанов.

Панайотова беше главен мениджър на “Бизнес парк София”. Тя започва своята кариера на архитект и урбанист с работа върху проекти по устройствения план на “Бизнес Парк София” и проектирането на сгради 3 и 4 в парка. Има разработки и по централната градска част на София, както и проекти в областта на офис, жилищно, търговско и индустриално проектиране.

В периода 2002 – 2005 г. е търговско аташе в българското посолство във Вашингтон.

Проектът „София тех парк”, който Плевнелиев презентира при посещението си в САЩ, трябваше по план да бъде открит символично, а строителството на всички сгради да завърши до края на 2015 г.

Не са ясни причине за уволнението на Елица Панайотова, но в парка трябваше да бъдат вложени 76 млн. лв. само по оперативна програма „Конкурентоспособност“. Общо финансирането на проекта се очакваше да бъде в рамките на 180 млн. евро./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук