Удари първият звънец на новия парламент

0
97

Удари първият звънец на новото Народно събрание. 49-ият парламент по традиция бе открит от най-възрастния депутат – Вежди Рашидов от ГЕРБ-СДС.

„На 49-ото НС е отредена съдбовна роля. Всички очакваме да вземе дълго отлагани решения, не само за изход от политическата криза, но и за отстояване на европейската перспектива пред страната и бъдещето ни като демократично общество”. Това заяви президентът Румен Радев при откриването на първото заседание на 49-ото НС.

Румен Радев

Преди това той обясни, че е свикал първото заседание в Страстната седмица, с оглед на неотложните задачи за съставяне на правителство и преодоляване на изоставането в законодателната дейност.

„Предизвикателствата към това НС са големи, но и приемането на закона за държавния бюджет е първостепенна задача. Предстои решаването на сложно уравнение, което да гарантира доходите на българските граждани, така и перспективата за икономически растеж и съхраняване на дългосрочната финансова стабилност на държавата.

Надявам се и е редно бюджетът да бъде внесен от редовно правителство, което да се ангажира с дългосрочни политики, за които да носи отговорност.

Ако това не стане, служебното правителство ще внесе бюджет. Но крайната дума ще бъде ваша. Особено в частта за дефицита”, каза Радев.

Предстои депутатите да положат клетва и да изберат председател. Представители на всички партии в НС пък ще прочетат декларации.

Очаквайте подробности!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук