УЖАСИ В БЯЛО! ДОКТОРИТЕ ГИ УБИХА…

0
1886

ЛЕКАРИ ЗАТРИЛИ МАЙКАТА НА ЙОАНА БУКОВСКА – ПОЛОВИН ГОДИНА НЕМАРЛИВИ СПЕЦИАЛИСТИ НЕ УСПЕЛИ ДА ОТКРИЯТ РАКА НА МАТКАТА – ЖУРНАЛИСТКАТА ВЕЛИНА МИЛЧЕВА СИ ОТИШЛА В СТРАШНИ МЪКИ С ИЗГОРЕНИ ЧЕРВА

 

Неправилно проведено лечение срещу рак е ускорило кончината на журна­листката Велина Милчева, майка на известната актриса Йоана Буковска. Клетата майчица на звездата от Театъра на армията се спомина година преди сватбата й и не успя да я види нито щастливо омъжена, нито да се порадва на внуците си.

Някъде през тези де­кемврийски дни преди 4 години Йоана Буковска все още не знае на кой свят се намира, след като в рамките на няколко месеца четирима от най-близките й хора я напускат завинаги. Черната серия повел дядо й. Точно на 40-ия ден от неговата смърт към онзи свят се пренесъл и Коко Азарян. „През септември си отиде и мама, а след два месеца и Андрей Баташов. Това беше най-тежката година в моя живот, годината на 4-те погребения”, казва с все още неотминала болка вляво Йоана.

А мъката по майка й със сигурност няма да избледнее до живот, още повече, че болната от рак на маточната шийка Велина Милчева реално е можела да живее още, но некомпетентността на ня­кои родни „специалисти” е скъсила дните й. Още когато се появили пър­вите симптоми, Буковска обиколила кабинетите на четирима лекари, уж уважавани и с дългого­дишни кариери. Всички те обаче останали „слепи” за тумора. Него открил професор Божидар Славчев. „Да обикаляме по доктори загубихме почти половин година от живота на мама. Проф. Славчев веднага насрочи операция и недоумяваше как е възможно колегите му да не диагностицират рака. Още повече че той вече бе тръгнал с разсейки по лимфната система”, разказва за премеждията Буковска. След операцията, при която са отстранени над 20 лимфни възела с тумори, на    Велина назначили възможно най-тежкото лечение – два курса химиотерапия и 25 двойни курса лъчетерапия. Пациентката имала проблеми и с червата, а когато   започнали облъчванията, никой не взел насериозно оплакванията й, че изпитва   жестоки болки след всяка процедура. „Не туморът, лъчетерапията уби майка ми. Малко преди да си  замине,  й  направиха резонанс, оказа се, че е чиста от  рака. Чисто и просто лъчетерапията напълно изгори червата й, тя не можеше да се храни, почина в страшни мъки, от глад”, споделя чудовищната съдба на майка си Йоана. По време на седемчасова операция направили опит да спасят червата на из­страдалата журналистка, но неуспешно. Едва 5 сантиметра от тях били здрави.

„В крайна сметка мъчно ми е за две неща – че с парите, които изтеглих като заеми, можех да сбъдна мечтата й да види Париж и че не дочака сватбата ми, не прегърна и децата ми. А толкова много искаше да си има внучета”, казва още Йоана Буковска.

След като се сблъскала очи в очи с неадекватното родно здравеопазване, звездата от „Дунав мост” само в краен случай при­бягва до традиционната медицина.

Предпочита билки, бабини илачи, хомеопатия…

Близнаците й Любомир и  Вера  вече са  на две години и половина и до сега нито веднъж майка им не ги е лекувала с антибиотик. „Лекувам ги основно с хоме­опатия. Природата ни е дала всичко най-добро за на­шето здраве, има природни лекове за болести, за които ни промиват мозъците, че са нелечими. А това е така, защото на фармацията не й е изгодно. Да не говорим, че лекарствата имат толкова странични ефекти, че реал­но те не лекуват, а убиват бавно”, води собствена война с фармацевтичната мафия Буковска.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук