УЖАСЯВАЩА ДРАМА! Дете изпадна в кома, след като в училище било…

0
1480

Момиченце на 9 години изпадна в кома след сблъсък със съученик. Ужасяващата драма с малката Никол се разиграла в горнооряховското училище „Вичо Грънчаров“. За инцидента съобщи бабата на детето Силва Христова. Възрастната жена публикува във фейсбук снимки на Никол от болницата. На шокиращите фотоси се вижда как 9-годишното дете лежи със системи в креватчето, а по ръцете и краката й има множество синини.

„Споделям това, за да видят всички поредната агресия на деца от Горна Оряховица“, написа бабата под снимката. За няколко минути близки на семейството реагираха на зловещата публикация с въпроси какво и как се е случило и какво е състоянието на момиченцето. „Не е добре, в момента я караме към Плевен“, обясни бабата на детето.

Тя разкри, че Никол е била малтретирана от свой съученик цялата минала седмица. След като Никол е приета в болница, бабата подава сигнал в училището и отива лично при директорката. Ужасяващият й разказ за състоянието на детето обаче не става повод директорката да уведоми Инспектората по образование и полицията.

Проверка на „България днес“ установява, че и двете институции до понеделник на обяд не са знаели за случката. Едва след официално запитване на вестника чиновниците се вдигнаха под пара и започнаха спешна проверка. „Директорката и класната заявиха, че нищо не могат да направят на ученика, който е малтретирал Никол. Тя изпадна в кома и тепърва ще се занимаваме с родителите на момчето“, разказва бабата на момиченцето. От думите й става ясно, че биячът на Никол е нейният съученик К.M. „Toй е малтретирал Никол цяла седмица. Ритал я, блъскал я, започват гърчове и изпада в кома“, разказва Силва Христова. Фатално се оказало нападението на К.М. над Никол в четвъртък на обяд. На излизане от училищния стол К.M. блъска Никол в рамото и започва да я рита. За това разказва сестрата на Никол, която става свидетел на боя. След инцидента Никол е предадена на баба й, която я отвежда вкъщи. Няколко часа по-късно детето получава гърчове и припада. Роднините й веднага я откарват в болницата, където става ясно, че тя е изпаднала в кома.

Състоянието й е стабилизирано едва в неделя, когато лекарите успяват да я върнат в съзнание. Докато Никол е в болница, бабата Силва отива в училището. Използвайки, че събота е работен ден, тя иска среща с директорката Николинка Попйорданова, с която отиват при съучениците на детето. „Аз бях жив свидетел, когато класната каза на учениците да млъкнат, а те продължаваха да твърдят, че К.М. бие Никол. Директорката каза, че не можели да се оправят с родителите на К.М.“, споделя след срещата бабата.

Версията на директорката Николинка Попйорданова е доста по-различна. Тя така и не можа да отговори на въпроса защо не е уведомила инспектората и полицията, след като е разбрала, че състоянието на Никол е изключително тежко. Нещо повече – тя се скара на репортер на вестника за това, че се вдига излишно шум и се създават проблеми. „Сега ще трябва да пиша обяснения пред инспектората за нещо, което не се е случило“, ядосва се директорката. Тя допълни, че проблемът идва от семейството на Никол, чиято майка е в Германия, а за детето се грижи само бабата. „Припадъците на Никол нямат нищо общо със сдърпването в стола. Тя е болна от епилепсия и доста често получава гърчове. Там е имало четирима учители, които са видели К.М. да я удря в рамото, но тя не е паднала на земята“, разказва друга версия директорката. Тя обаче не отговори дали предните дни е имало нападения от К.М. спрямо Никол. Признава обаче, че момчето е буйно и хиперактивно. Затова и с него работи психолог. „Веднага след това извиках родителите на момчето. В понеделник също бяха при мен и заедно отидоха при психолога“, обясни директорката.

Източник: bnews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук