УЖАСЯВАЩИ ПОДРОБНОСТИ! Биячите, налагали длъжник за 30 лева, стреляли по очевидци, изпразнили поне два пълнителя

0
1286

Трима охранители от фирмата за събиране на дългове ме удряха и ритаха, след като ме събориха на земята. Това каза Валентин Иванов от Бата. Той показа пред камерата на Би Ти Ви зъбите си. Единият липсва след побоя, уверява потърпевшият.

„Парите ми трябваха. Батко ми беше болен и ги взех“, каза пък длъжникът Асен Петков, заради когото стана боят.

Версията на биячите обаче е друга. Говорителят на ОД на МВР – Бургас Цветелина Рандева каза, че единият от задържаните служители на колекторската фирма с цел да се защити е използвал газов пистолет, стрелял е във въздуха.

„Поне два пълнителя са изпразнени директно по хората“, каза пък Стефан Щерионов.

Стела Демирева, която е служител на фирмата за кредити, потвърди, че работи с колекторска фирма, която събира вноски, но никой не е изпращал мъже, за да бъдат бити хора в Бата.

Категорично се разграничаваме от такива действия, заяви и главният мениджър във фирмата Пламен Петров. Нямаме жалби от клиенти досега, добавя той.

На разследваните трима мъже ще бъдат повдигнати обвинения за хулиганство, закана за убийство и лека телесна повреда. Говорителят на Окръжна прокуратура – Бургас Красимира Кателиева разкри, че единият от биячите е осъждан. Има условна присъда от Специализирания съд за участие в организирана престъпна група, уточни тя.

Големите проблеми възникват с представителите на малцинствените общности, които вземат пари, но впоследствие не могат да обезпечат връщането им, защото нямат постоянен трудов доход, каза още Рандева.

Често потърпевшите променяли показанията си, обясниха от полицията.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук