УЖАС В СЪРЦЕТО НА ЕВРОПА! Най-малко 22-ма джихадисти, свързани с атентатите в Брюсксел и Париж, пълзят на свобода

0
1354

Най-малко 22 предполагаеми радикални ислямисти, свързани с терористичните актове в Париж и Брюксел, в момента се намират на свобода в Европа. Това съобщи американския вестник „Уолстрийт джърнъл”, като се позовава на свои източници сред правоохранителните ограни и конфиденциални документи.

Изданието цитира информацията, като допълва, че силите за сигурност в европейските страни са в повишена готовност и се опитват да предотвратят нов терористичен акт на „Ислямска държава” в региона.

Повечето от участниците в атентатите в Париж и Брюксел са се били в Сирия в продължение на месеци и дори години, смята американската медия.

„Издирваните са част от широка мрежа от предимно млади хора, живеещи с дълбока омраза към Запада, след като са приели идеологията на радикалния ислям в тайни джамии и при тайни срещи в брюкселския квартал Моленбек.

„Ние знаем за съществуването на многобройни малки организации и групи, които са част от една и съща мрежа. Те са тук и проблемът е как да ги намерим”, заяви Жан-Шарл Брисар, председател на Аналитичния център за тероризъм./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук