Ужас в училище! 11-годишно момиченце почина след удар в корема

0
1892

11-годишно момиче е починало, след като съученик го е ритнал в корема, съобщи „Нова тв“. Инцидентът е станал вчера следобед в 52-о основно училище в София. Първоначално детето не е показвало признаци за сериозно нараняване, но след няколко часа колабирало. Извикана била линейка, която пристигнала бързо в двора на училището и откарало ученичката в института за спешна медицинска помощ „Пирогов”. Въпреки опитите за реанимация, детето е починало. По първоначална информация, момичето било със спукан далак. Директорът на училището отказва всякакви изявления преди да излезе съдебно-медицинската експертиза.

„Към 18.45 ч. в столичната полиция е получен сигнал от болница за починало дете. По първоначални данни, 11-годишно момиче е постъпило в медицинското заведение с оплаквания от болки и споделило, че е пострадало по-рано през деня. Полицаи от Шесто РУ и от СДВР изясняват обстоятелствата, свързани със случая“, съобщиха от МВР.

Според БНТ, директорът на училището е обяснил, че линейката е закъсняла с 30 минути. Майката на детето е била в непосредствена близост, защото в този момент е свършвала първата смяна в училище и тя е била да го вземе оттам.

Старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР описа случая така: „11-годишно момче нанася удар на 11-годишно момче в областта на корема. По-късно на момичето му прилошава. Вика се линейка. Правят се опити за оказване на първа медицинска помощ. Не са успешни. Детето е откарано в „Пирогов“, където незабавно предприемат действия за реанимиране на детето. След около час и половина момичето почива. Към момента има образувано следствено дело. Продължават процесуално-следствени действия.“

Ето и мнението на Ваня Кастрева – директор на Инспектората по образованието: „Просто детето се е оплакало от неразположение, отивайки към медицинския кабинет и кабинета на директора, е получило припадък. По данни на директора, това са три последователни припадъка с гълтане на език, аз не смятам, че това са някакви много съществени подробности. Опитали са се да направят всичко възможно, за да окажат помощ на детето, извикали са бърза помощ, но, както виждате, за съжаление краят е възможно най-лошият. Това, за което в момента всъщност колегите ми са в 6 РУП, е точно изясняване на обстоятелствата как е минал денят. Отново казвам, че по информацията, която той подаде към нас, е, че има данни, че е имало спречкване между двете деца, но подробности не мога да коментирам.“

До късно вечерта в 6-о РУП са били разпитвани деца-свидетели на инцидента, в присъствието на родителите им и на психолог, заради крехката им 11-годишна възраст. Разпитвано е и момчето, което е ритнало съученичката си, а така също и директорът на училището. Изяснено е, че инцидентът е станал около 14:30 ч. и не в учебен час, но все още не е ясно дали при децата в класната стая е имало възпитател.

Образувано е съдебно производство срещу неизвестен извършител. Предстои да се установи и каква е причината за смъртта.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук