Украйна: Десетки загинаха при руски обстрел в Харковска и Черниговска област

0
172
Руски артилерийски обстрел отне днес живота на 21 души и рани 25 в украинския град Мерефа, намиращ се близо до обсадения Харков в Източна Украйна, заяви областната прокуратура, цитирана от Франс прес.

При обстрела са били разрушени училище и културен център, се казва в съобщението. Десет от ранените са в критично състояние. Прокуратурата публикува снимки на разрушените от експлозиите сгради.

Според украинското правителство снощи при руски артилерийски обстрел са били улучени къщи в Харковска област, посочва ДПА.

Нападението срещу Харков е концентрирано около Изюм и Чугуев, заяви украинската армия, като съобщи за неизвестен брой убити и ранени.

Армията също така каза, че е имало силни експлозии в Херсонска област. 

БГНЕС

 

Тя предупреди, че има все по-сериозни нарушения в снабдяването с електричество, вода и газ в голяма част от Украйна и че недостигът на храни и лекарства предизвиква нарастваща тревога.

В Чернигов се увеличават жертвите, като само вчера руските сили са убили 53 души, каза управителят на Черниговска област Вячеслав Чаус, цитиран от Ройтерс. 

БГНЕС

 

„Понасяме тежки загуби – 53 граждани бяха убити вчера“, заяви той.

Информацията за момента не може да бъде потвърдена по независим път. Русия отрича да взема на прицел цивилни, отбелязва Ройтерс.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук