Уникални мини макети на БГ красоти от захар показват в Балчик

0
7185

Неповторимата красота на България, забележителни архитектурни паметници, велики исторически личности, легенди и роден фолклор очароват както очите, така и вкуса на посетителите на Двореца в Балчик. Всички тези съкровени за българина неща са направени от захар и са събрани в галерия „Тихото гнездо“ в Балчик.

В захарната експозиция могат да бъдат видени копие на книгата „Под игото“, образите на светите братя Кирил и Методий, скулптура на Хан Аспарух, образът на Левски, икона на Св. Иван Рилски, копие и на самия Дворец в Балчик. В част от сладките творения отражение намира красотата на българката, други показват розобер и жътва. Един от експонатите показва „канатицата“ – основен елемент в чипровските килими, част от списъка на ЮНЕСКО за световно нематериално наследство.

Проектите са част от колаборация “Моята България”. По-голямата са професионалисти но в други области-не в сладкарството. Сред майсторките на уникалните шедьоври, създадени от фондан има финансист, юрист, архитект, учител, филолог, управител на агенция за недвижими имоти.

Захарните творения ще украсяват галерията в Двореца до 11 юни.

/кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук