Уникално масово ски спускане с трибагреници се проведе в Пампорово

0
4093
Участниците държаха трибагреници и бяха облечени в национални носии

Уникално масово ски спускане с трибагреници се проведе в Пампорово. Над 300 души се включиха в инициативата, организирана във Фейсбук.

Участниците държаха трибагреници и бяха облечени в национални носии. Родопските каба гайди на ансамбъл от Смолян озвучиха планината.

Инициативата се провежда за трета поредна година на 3 март, а спускането с голямото знаме започна от връх Снежанка в Пампорово, премина по писта №6 и акостира на плаца „Студенец“, където се събраха всички присъстващи на събитието. По традиция беше изслушан националния химн, след което се изви голямо хоро под съпровода на родопски гайди.

Гледайте НА ЖИВО уникалното ски спускане:

„Идеята е да покажем, че се сме заедно, че умеем да се забавляваме и в същото време така тачим и пазим българската традиция“, разказа пред TrafficNews.bg Антония Каменичка, която е част от екипа-организатор на атрактивното масово спускане.

Идеята за спускането е нейна. Самата тя също пристигна с носия.

Антония споделя, че е сънувала спускането и решила да организира фмашмоб с тесен кръг приятели. За кратко време обаче събитието във фейсбук събрало над 1000 души. Самата тя е изненадана от броя на хората, които са се включили в днешното спускане.

„Надявам се догодина събитието да се повтори и тогава ще се борим за рекорд на Гинес”, казва още младото момиче.

Тя очаква това събитие да се превърне в ежегодна традиция на 3 март.

trafficnews.bg

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук