Управляващи и опозиция не могат да се разберат кой работи и кой саботира

0
15618

Скандал в кулоарите на НС заради проваления работен ден. ГЕРБ и БСП сблъскаха позиции как трябва да работи законодателният орган. Мнозинството обвини в саботаж опозицията.

На брифинг Ивелина Василева посочи, че е трябвало да се гледа Законът за водите, който въвеждал важни въпроси за управление и стопанисване на язовирите. Дава се възможност общините, които нямат средства да ги стопанисват да ги прехвърлят на държавата и да не се допускат аварии и технически проблеми. Така държавата щяла да защити критичната инфраструктура. Освен това се категоризирали язовирите. Измененията на климата са факт и ние трябва да сме готови, посочи Василева.

Данаил Кирилов подчерта важните изменения в ГПК. Умишлено се създало напрежение, според него. Червените злоупотребили и с интересите на съдебната система, проваляйки вота по ГПК.

Даниела Дариткова не вижда логика в поведението на столетницата за провал на дебатите по здравни теми. НЗОК се нуждае от оперативно ръководство, изтъкна тя. Освен това действията на БСП били час от подривна дейност, по думите й.

Цветан Цветанов обвини левицата в непристойно поведение. Това беше саботиране на законодателната дейност, смята той. Цветанов прощава отсъствието на ДПС заради религиозния им празник. Имахме готовност да водим смислен дебат, предположи заместник-председателят на ГЕРБ. Червените не се интересуват от проблемите на страната. БСП искат само да провокират, да правят поредните внушения, изтъкна Цветанов.

Какво налага спешно днес да бъде отстранен Камен Плочев не можа да стане ясно, защото Антон Кутев скочи на герберите.

Цветанов отново каза ,че БСП саботират работата на парламента. Не спазвали етичните правила. Така бързо приключи трибунката.

Веднага след това на пост застанаха червените. Социалистът Жельо Бойчев обобщи: „Отговорността за кворума в пленарна зала е на управляващото мнозинство“. Той не е съгласен, че левицата саботира интересите на гражданите. Кога ГЕРБ се загрижи за интересите на хората, попита червеният депутат. Трябвало тези приоритети да бъдат вкарани в дневния ред още в сряда сутрин. Само по спешност можело да се добавят извънредни точки.Тази сутрин три извънредни точки се вкарани. Нямало как депутатите да се подготвят. БСП не бяга от дебат, категоричен бе Бойчев.

По всеки един проект левите имат какво да кажат. Кой носи отговорност за отстраняването на Плочев, пита Бойчев. Според него се правят опити да се прикрият проблемите, разкрити от шефа на касата. Искаме да се спазват правилата, посочи Жельо Бойчев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук