Условна присъда за зам.-кмета на Карнобат, шофирал пиян

0
1130
Бившият зам.-кмет на Карнобат Жельо Георгиев получи условна присъда  заради шофиране след употреба на алкохол.
Ексуправникът се призна за виновен и склони на споразумение с прокуратурата, за да получи по-ниско наказание. Районният съд в Карнобат одобри споразумението на Жельо Георгиев с държавното обвинение.
Подсъдимият се призна за виновен за това, че на 30 юли тази година, в около 17.50 часа седнал зад волана на колата си след употреба на алкохол. Той шофирал сам „Опел“-а си по улиците на  Карнобат. След като бил спрян за проверка и тестван с дрегер, устройството регистрирало концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда и по-точно 1,24 на хиляда, установено по надлежния ред.
Престъплението е по чл. 343 б, ал.1 от НК, поради което на основание чл. 55, ал.1, т. 1 от НК Георгиев е наказан с лишаване от свобода за срок от три месеца, като изтърпяването му е отложено за срок от три години. Той ще трябва да плати и глоба в размер на 100 лева. Бившият общинар е лишен от право да управлява МПС за срок от четири месеца.
Имуществените вреди от престъплението не са настъпили. Определението на Районен съд Карнобат е окончателно и не подлежи на обжалване./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук