Усложнена е ситуация през прохода „Предел“: Засилен трафик и обилен снеговалеж

0
134
Засиленият трафик от Банско към Благоевград в неделния ден и обилният снеговалеж са причините са усложнената ситуация през прохода „Предел“, каза за БТА дежурният служител в Областно пътно управление (ОПУ) в Благоевград.

Към момента е ограничено движението за тежкотоварни автомобили над 12 тона. Преминаването на леки автомобили не е ограничено, но те трябва задължително да се движат с вериги, тъй като във високите части има обилен снеговалеж и духа силен вятър, посочиха от ОПУ – Благоевград.

В цялата област пътищата от републиканската пътна мрежа се обработват от 37 машини. От обяд в района на прохода „Предела“ обаче са се образували задръствания. По думите на дежурния служител снегопочистващите машини в района на прохода се движат с около 5 км. в час или изобщо не се движат, заради образувалите се колони от автомобили. „Преди говорихме с нашите колеги, просто се движат много бавно, никой не ги пуска да минават и снегорините почти са спрели на място горе.“, посочи дежурният от ОПУ.

Другата критична точка в областта е през прохода „Попови ливади“, който свързва Гоце Делчев и Сандански. Там също е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона, а леките автомобили трябва да се движат с вериги. През „Попови ливади“ обаче трафикът не е толкова интензивен, посочиха от ОПУ.  Оттам призоваха шофьорите задължително да тръгват на път подготвени за зимни условия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук