Ученици и студенти по право първи посетиха парламента в Деня на отворени врати по повод 139-ата годишнина от Учредителното събрание

0
2829

Ученици от 129 ОУ „Антим I“ и студенти по право от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ бяха първите посетители на Народното събрание в Деня на отворени врати, предаде репортер на Агенция „Дейли Прес“ .

Посрещна ги зам.-председателят на парламента Емил Христов. Народното събрание отваря врати за посетители по повод 139-ата годишнина от Учредителното събрание. Посетителите могат да видят оригиналите на Търновската конституция и на „Сребърната конституция” – издадена поради приети промени в основния закон на 9 юли 1911 година.

Конституцията се нарича така, защото корицата ѝ е от ковано сребро с позлата. В Клуба на народния представител е поместена документалната изложба „Основите на българския парламентаризъм“, организирана в сътрудничество с Държавна агенция „Архиви”.

Гостите могат да разгледат пленарната зала на Народното събрание, да застанат на трибуната и да ударят звънеца, с който се открива и закрива всяко пленарно заседание/агенция „Фокус“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук