Учени алармират: Не яжте месо – то ни убива бавно

0
1564

Вегетарианците живеят с близо 17 години повече от месоядните

Хората, които редовно се хранят с месо, особено преработени, живеят средно с три години и половина по-малко от вегетарианци, според Science Daily.

Изследователи от клиниката Майо (Аризона, САЩ) са анализирали резултатите от проучвания, които оценяват ефекта от месо и вегетариански продължителността на живота, за да се развива общи препоръки за недопускане на месни продукти.
Изследователите сравняват резултатите от шест проучвания, включващи повече от половин милион души, и стигнаха до заключението, че консумацията на червено месо увеличава смъртността.
В този случай данните са по-широко. Някои проучвания показват, че отрицателното въздействие има не само преработено месо (бекон, колбаси, колбаси, шунка), но и суровото.
Според друго проучване, което се отнася до изследването на причините за смърт от сърдечно-съдови заболявания и риска от коронарно сърдечно заболяване смъртност се увеличава само при консумация на преработени меса.
Въпреки някои различия в данните, резултатите от научните изследвания са много сходни и позволяват да се говори за уникалните предимства на отказ от месо.
По-специално, всички учени са съгласни, че вегетарианците, които се придържат към диетата си в продължение на повече от 17 години, живеят по-дълго.
Превод и редакция: БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук