Фатик поръчал Васил Илиев?!

0
1689

Босът на ВИС Васил Илиев очистен от хървати по поръчка на Фатик

Филип Найденов-Фатик е поръчителя на разстрела на Васил Илиев – твърдят хора от ъндърграунда в първия брой на седмичника „Таблоид“, списван от екипа на „Уикенд“. Сириецът с български паспорт се познавал добре с жертвата си. Двамата имали уж приятелски отношения, но шефове от бившата ДС го накарали да организира разстрела – твърди изданието. На Фатик повече му допадал по малкия от братята – Георги Илиев, за когото мислел, че по-лесно може да бъде манипулиран.

На сватбата на Георги Илиев с Мая Фатик сякаш намеква, че по-малкият брат ще измести Васил Илиев, който в този момент е номер 1 в ъндърграунда.
„Ти ще си човекът, който ще владее България! Нека твоята прекрасна съпруга бъде твоя вечна опора!“ – му казва той в присъствието на брат му и цвета на мутрите от 90-те.
Година по-късно куршуми покосяват 29-годишния бос на ВИС на метри от ресторант „Мираж“, в който през 1994 г. се вихрел сватбения купон.

Васил Илиев на сватбата на брат си Георги през 1994 г.
Васил Илиев на сватбата на брат си Георги през 1994 г.
Запознати твърдят, че сутринта преди екзекуцията Васил Илиев имал среща с висше ченге от бившата Държавна сигурност. Спорът им бил за пари. Било решено босът на ВИС да бъде премахнат. С организацията на покушението бил натоварен Фатик. Решено е Георги Илиев да застане на върха на пирамидата, а брат му да бъде премахнат. Най-вероятно е поръчката на Фатик да е била поверена на хърватски килъри. Найденов бил сред хората, които знаят разписанието на жертвата.
С убийството на Георги Илиев митът за недосегаемостта на мутрите рухва, но войната между групировките в лицето на ВИС и СИК тепърва предстои – коментира в заключение вестник „Таблоид“.

Изтоник: в-к Таблоид

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук