ФЕЙСБУК ИЗРИГНА: Подиграват се с българските учители!

0
1377

След като премиерът Борисов обясни, че увеличение на учителските заплати няма да има и не е обсъждано въобще, възмутените реакциите на граждани в социалните мрежи не закъсняха. Ето някои от тях:

Георги Харизанов

След изявлението на премиера Борисов че никакво увеличение на учителските заплати не е обсъждано нито с него, нито с финансовият министър Владислав Горанов, попаднахме в точния момент в който просто да умрем от смях след вчерашното малоумно нещо на Кунева в залата.

Проблемът е че този смях ще е за сметка на хората, които най-малко го заслужават. Учителите.
Поредното превъртане на тъпометъра е факт, а аз просто тръпна в очакване на безсрамното обяснение, което пишат пиарите й в момента.

Силвия Керековска

Всичките са за разстрел за златните им задници по 600 лв на човек … пари има …за скъпите им вечери по 1700 лв на вечер пари има ..за тях пари има за всичко….а за народа пари няма…еееее продължавайте да гласувате за тия крадци и мощеници …а народа нека тъне.в блатото..пари няма…

Мая Бабанска

Бюджетът се оказа разтеглив като ластик. Нови 44 милиона за ограда – няма проблем. Към 600 милиона за увеличение на учителски заплати /не, че и те са достатъчни/ – речено-сторено. 650 милиона загубен иск за „Белене“ – don’t worry, няма да го усетим.
Само бизнесът, щото е тъп, седи и се чуди как стават тези аритметик

Александър Николов

Великите артисти винаги остават неразбрани. Едни не разбират изкуството на Кристо, други – стенд ъп комедията на Кунева 😀

Daniel Smilov

И учителската флотилия потъна, заедно с обещаното увеличение на заплатите на екипажа.

Galia Angelova

Току-що Бащицата заяви, че с него и финансовия не е говорено за увеличението кунино и пари „в хазната“ нямало. Така, че заради това прахосничество, за да си прави PR и да дава празни обещания, трябва да подава оставка и да се измита от там този бацил! Но се чудя на овчедушието и нагаждачеството на българските учители, които са отишли там да правят масовката и да ги аплодират(нея и другото недоразумение ПлЮвналиев), вместо както се бяха събрали, да излязат на протест с адекватни неотложни искания

Georgi Kadiev

Кунева обеща 10% увеличение на заплатите на учителите от 2017.
Премиерът за пръв път чувал, по негови публични изявления.
Звъннах в министерство на финансите. И идея си нямат за това увеличение. Да не цитирам точните думи на колегите, че ще трябва червена точка.
Още никой там не е почнал да прави Бюджет’2017, за да предвижда или обещава увеличения.
Мярката би струвала 160 млн. лева. Няма как да намериш толкова пари от незаети щатове или резерви.
Кунева можеше да уведоми поне Борисов и Горанов.
Засега резултатът е 12 000 излъгани учители.
Преди 3 дни външният и военният министър, че и президентът, говореха в различен глас от Борисов.
Сега и Кунева.
ИМА ЛИ ПРАВИТЕЛСТВО ИЗОБЩО ИЛИ ТЪЛПА МИНИСТРИ, КОИТО ПРИКАЗВАТ И ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ?/БИ НЮЗ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук