САМО В ДЕЙЛИ ПРЕС И ВЕСТНИК „ТОП ПРЕСА“! Фискалният резерв се топи с бясна скорост! Никой не казва за какво се харчат милиардите!

0
5658

От справките на Информационна агенция „Дейли Прес“ и вестник „Топ Преса“ публикувани на официалния сайт на министерството на финансите разбираме, че фискалният резерв на България се топи сериозно.

Ето какво сочи справката към 31.03.2018 г. за неговото състояние:

Към 31.03.2018 г. фискалният резерв е в размер на 10,15 млрд. лв., в т.ч. 9,51 млрд. лв. депозити на фискалния резерв в БНБ и банки и 0,64 млрд. лв. вземания от фондовете на Европейския съюз за сертифицирани разходи, аванси и други. Средствата на фискалния резерв по депозити в БНБ са в размер на 9,13 млрд. лв., а в банките – 0,38 млрд. лв Сравнението на годишна база спрямо 31.03.2017 г. сочат, че общия размер на фискалния размер тогава е бил 12,574 милиарда лева. Данните показват, че за една година резервът се е стопил с 2,424 милиарда лева.

Интересен факт е, че управляващите не дават обяснения за какво са изхарчени тези пари, а и никой не ги пита от опозицията.

Ако към това число прибавим и бюджетните излишъци , които никога не бяха отчетени в държавния бюджет, ще се окаже, че няма друга тава държава в света, в която да се харчат толкова милиарди левове обществени пари без никаква отчетност и контрол! Според политически анализатори ясно показват, че страната е пред предсрочни избори, а управляващите усилено задалят финансов ресур за гарантиране на поредна изборна победа!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук