Форум „Европейските фондове: възможности за подкрепа на ромската интеграция“ ще се проведе в София

0
1366

Форум „Европейските фондове: възможности за подкрепа на ромската интеграция“ ще се проведе на 8 април в София. Срещата е част от събитията, организирани във връзка с Международния ден на ромите 8 април.
Конференцията се организира от Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ и Институт „Отворено общество“ под патронажа на вицепремиера и председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси Ивайло Калфин. В събитието ще участват представители на Европейската комисия, вицепремиерите Ивайло Калфин и Томислав Дончев, ресорните заместник-министри на труда, образованието и регионалната политика, отговарящи за ключовите оперативни програми, представители на НПО в Комитетите за наблюдение на тези програми, както и европейски дипломати.
Форумът ще дискутира подкрепата на различните европейски финансови инструменти за изпълнението на Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите 2012 -2020, като ще предложи политически механизъм за координация между различните финансови инструменти, както и конкретни операции, подкрепящи политиките за ромска интеграция.
От 14,45 ч. в катедрален храм Света Неделя ще бъде отслужена Панахида за жертвите на Пораймос (ромския холокост). След молитвата ще се проведе шествие към паметника на Незнайния воин за полагане на венци и цветя.
На 7 април, четвъртък, от 18,00 ч. в Централния военен клуб Националният съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерския съвет, Софийският университет „Свети Климент Охридски“ и сдружение „Рома Верситас“ организират публична дискусия на тема „Да осветим пътя на толерантността”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук