Франция си осигури място на 1/4-финалите

0
1210

„Петлите“ трябваше да направят пълен обрат в резултата, за да спечелят осминафинала си срещу Ейре

Франция издържа на изпитанието и победи Ейре с 2-1 в 1/8-финал от Евро 2016, игран пред препълнените трибуни в Лион.

Ейре поведе в резултата още в 3-ата минута, след като Пол Погба извърши нарушение в наказателното поле срещу Шейн Лонг, а Роби Брейди беше изключително прецизен от бялата точка и отбеляза. Това е и най-бързия гол от дузпа в историята на европейските първенства. ейреДо края на полувремето Франция се втурна да изравнява, но защитата на Ирландия изглеждаше стабилна. До 30-ата минута възпитаниците на Дидие Дешан бяха отправили шест удара, четири от които в очертанията, но единственото попадение беше в мрежата на Уго Лорис.

В края на полувремето една контраатака на Ейре, завършила с центриране към Лонг, показа, че Франция изпитва някои трудности в защита, а ирландците от своя страна изглеждаха още по-уверени.  франция-ейреПрез второто полувреме до голяма степен обаче всичко се промени. Тимът на Франция вече беше далеч по-настъпателен и решителен. След няколко опасни атаки, в 57-ата минута след центриране към Гризман и негов точен удар с глава домакините изравниха резултата.

Само четири минути по-късно Франция нанесе втория си удар. Дълга топка към Жиру беше свалена умело от нападателя, който скочи между двама ирландски защитници и подаде към Гризман. Острието на Атлетико (Мадрид) напредна и с премерен удар в долния ляв ъгъл на Дарън Рандолф отбеляза за 2-1. франция-трибуниДо края на мача Франция продължи да търси още голове. В 66-ата минута Антоан Гризман отново излезе на стрелкова позиция след комбинация с Жиру. Гризман обаче беше фаулиран на границата на наказателното поле от Шейн Дъфи, който получи директен червен картон. Франция не се възползва от отсъдения пряк свободен удар, въпреки изгодната позиция.

В последните минути в търсене на трети решителен гол Дидие Дешан пусна в игра Андре Пиер Жиняк, който се отличи със силен изстрел извън наказателното поле, срещнал горната греда, четвърт час преди края на двубоя.

Въпреки много си положения за гол с човек повече на терена французите в крайна сметка не отбелязаха, но и не допуснаха попадение, класирайки се на ¼-финал на Евро 2016 у дома. В следващия си мач Франция ще срещне победителя от двубоя между Англия и Исландия./БТВ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук