Харманли побеля от мартенска градушка

0
839

Ледени парчета с големина от грахово зърно до орех, удариха Харманли около 16 час на 11-ти март. Градушката се сипнала внезапно и продължила около четвърт час. За това време улиците в града на Белоногата побеляха. Засега не са известни пораженията от падналите ледени късове, макар жители на града да сигнализират за пукнати стъкла и обелена боя по личните им автомобили. Валежът бил толкова интензивен, че улиците в града все едно били побелели от сняг.

Това е така заради силния интензитет на валежа, обясняват метеоролозите. Според тях причината за градушката е в особеностите на харманлийския микро климът близо до река и същевременно до планина. Половин час преди градушката край Хасковско се изля брутален порой, който бил с интензитет по литър на минута. За щастие валежът не продължил повече от 10 минути, но пък бил придружен с гръмотевици.
Дежурният метеоролог коментира, че при повишаване на температурата могат да се очакват градушки в региона и през следващите дни. Традиционно гръмотевичните райони са общините Харманли и Димитровград./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук