Хвърли оставка главният архитект на Стара Загора

0
1187

Главният архитект на Стара Загора Иван Кирчев е подал оставка. Това стана, след като от групата „Запазете Бедечка“ разпространиха информацията, че съпругата на главния архитект е един от проектантите на сгради в парка.

Оставката била подадена по настояване на старозагорския кмет Живко Тодоров. Той е потвърдил пред БНР, че информацията за съпругата на архитект Кирчев е вярна.

„Това, дори да е законно, от морална гледна точка не е издържано, след като на общината целта ѝ е да запази в максимална степен зелените площи“, обоснова поисканата оставка кметът.

От групата „Запазете Бедечка“ твърдят, че на юриста Александър Коджебашев, нает от общината да намери решение за запазване на парка, е отказан достъп до важни документи и питат дали става дума за саботаж на дейността му.

Кметът отхвърли обвиненията: „Преди малко разговарях с адвоката, с който работим. Има някои документи, които не ги е получил все още, но това не означава, че те са отказани.“

Разминаване между сдружението и кмета има и по отношение на издадените разрешителни за строеж в парка. Според природозащитниците те са вече 15, а по твърденията на кмета са само пет./Нюз

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук